2020-2021 GÜZ YARIYILI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI MUAFİYET SONUÇLARI

Fakültemiz bünyesinde 2019-2020 Akademik Yılı Güz Yarıyılı sonunda açılan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ek kontenjan grubundan kayıt yaptıran kursiyerlerden, 2020-2021 Akademik Yılı Güz Yarıyılında alacakları II. Dönem dersleri arasında bulunan "Öğretmenlik Uygulaması" dersinden muaf olmak için başvuruda bulunan kursiyerlerin ders muafiyet başvuruları, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar’ın 10. maddesinin 4. bendi (İlgili fakülte yönetim kurulu kararıyla Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir. Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir.) uyarınca incelenmiş ve sonuçlar aşağıda belirtilmiştir.

Sıra No

Adı Soyadı

Atamaya Esas Alan

Muafiyet Nedeni